Jalan-jalan, cari cerita

Cerita ini berlaku pada hari Ahad yang lalu…

 

Cerita pertama:

Perjalanan yang tidak dirancang ini membuatkan adrenalin saya naik mencanak-canak! Bukan kerana pening untuk memilih pakaian yang harus dipakai (mungkin juga ada sedikit pengaruhnya), tetapi kerana keterujaan untuk berbincang tentang peluang yang datang secara tiba-tiba. Peluang yang tidak mampu dilepaskan oleh penulis mentah seperti saya. Peluang untuk mengembangkan bakat yang mungkin ada. Terima kasih Kak Bayan.

 

Cerita kedua:

Pertemuan di Universiti Malaya(UM). Sepuluh tahun yang lalu saya hadir ke UM untuk bertemu teman-teman yang sedang mengikuti kursus persediaan ke Jepun. Hari ini saya ingin bertemu dengan teman yang baharu pula. Pertemuan di ruang makan berdekatan Bangunan Peperiksaan.

 

Cerita ketiga:

Teman baharu saya. Seseorang yang aktif menulis blog dan berkarya. Seseorang yang mempunyai ketabahan yang luar biasa. Seseorang yang memasuki senarai sumber inspirasi buat saya. Kak Water Lily, semoga diberikan kesihatan yang terbaik buat kamu.

 

Cerita keempat:

Bertemu Kak Norziati yang sentiasa tenang dan menyenangkan di kedai makan yang sering disebut-sebut oleh Kak Bayan, kerana  minuman istimewanya, ice-blended limau nipis (jika tidak silap begitulah namanya). Ya, kesedapan minuman ini tidak boleh disangkal lagi (walaupun hanya dengan satu sedutan). Mungkin di kunjungan seterusnya saya perlu cuba lebih lagi.

 

Cerita kelima:

Buku baharu saya. Tiga  Kali Seminggu hasil karya terbaru Dr. Faisal Tehrani. Terima kasih Kak Bayan atas pemberiannya.

 

Cerita di sepanjang perjalanan:

Perjalanan bersama-sama Kak Bayan tidak pernah sunyi dari cerita. Bermacam-macam perkara kami bualkan. Bukan tentang kisah dunia seperti pendedahan Wikileaks atau situasi tegang di antara Korea Utara dan Korea Selatan. Hanya cerita biasa seputar dunia biasa kami. Cerita-cerita yang pelbagai rasa. Rasa yang manis untuk dikenang-kenang. Rasa yang pahit  dijadikan pengajaran. Rasa masin dan masam sebagai pelengkap kehidupan.

 

Semoga bertemu lagi di perjalanan yang baharu pula.

Advertisements

Tinggalkan Jawapan

Masukkan butiran anda dibawah atau klik ikon untuk log masuk akaun:

WordPress.com Logo

Anda sedang menulis komen melalui akaun WordPress.com anda. Log Out /  Tukar )

Google+ photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Google+ anda. Log Out /  Tukar )

Twitter picture

Anda sedang menulis komen melalui akaun Twitter anda. Log Out /  Tukar )

Facebook photo

Anda sedang menulis komen melalui akaun Facebook anda. Log Out /  Tukar )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: